KÖZÉPSŐ ERZSÉBETVÁROS

Flamingó őrület

  • 28 nm, 2. emelet
  • Vásárlás időpontja: 2018. május
  • Eladás időpontja: 2018. november

Ez a lakás volt az egyik legrosszabb állapotú lakás, amit eddig megvásároltunk. Ránézésre körülbelül 50 éve nem nyúltak hozzá a belső terekhez, a szobában pedig még eredetileg fa tüzelésű cserépkályha volt.

Körülbelül 10 éve nem is lakták az ingatlant, amikor átvettük.

Kicsit furcsa volt a lakás elrendezése elsőre, hiszen – eltérően az eddigi sztenderd kocka/téglalap elrendezésektől – kissé hosszúkás az alaprajza, és itt sokkal nagyobb a konyharész, míg a szoba tere kicsit beszűkül. Elárulom, hogy pont emiatt nem is csaptunk le rá azonnal. Aztán egy hirtelen árcsökkenésnek köszönhetően, és annak, hogy lényegében mi szinte minden lakásban a lehetőséget is látjuk, ajánlatot tettünk rá, amit elfogadtak.

Őszintén szólva már a lakás megvásárlásakor tudtuk, hogy mit szeretnénk kihozni belőle.

A vásárláskor még fürdőszoba sem volt a lakásban, így ennek a kialakítását is teljes egészében nekünk kellett kitalálni.

Nézzünk egy pár előtte-utána képet:

Mivel az előszoba/konyha/étkező tere megengedte, így innen csippentettünk le egy 4 nm-es részt a fürdőszobának, és leválasztottuk ytong téglafallal, valamint egy üvegajtóval.
Mint ahogy a lakás többi részénél is, itt is a fehér, világos színeket preferáltuk, hiszen rendkívül fontos, hogy minél tágasabbnak érezzük a kis tereket.

Az egész lakásban flamingók és dzsungel hatás uralkodik.

A falakon, a díszpárnákon, a polcokon flamingós dekorációk és dzsungelmintás kiegészítők uralkodtak. A kedvencünk az egyedileg készített papagájos lámpabúra lett, ami igazán szép kiegészítése lett a konyharésznek.

Elárulok egy kulisszatitkot: egy-egy ilyen berendezés megálmodásakor néha-néha hajlamosak vagyunk túlzásokra is… Ennél a lakásnál például néhányan megdöbbenve tapasztalták, hogy nem csak a lábtörlő volt flamingós, de a hűtő kinyitásakor egy flamingó díszítésű pezsgő is kikukucskált az érdeklődőre. 🙂

Az új tulajdonos szintén befektetési szándékkal vásárolta az ingatlant, rövid távú bérbeadási céllal.

Téged is érdekel a rövid távú bérbeadás? Olvasd el az Ingatlanbefektetési stratégiákat elemző cikkünket a témában, szerintünk megéri.