A SOK CSAJOS LAKÁS UTÁN

Egy pasis kislakás

  • 27 nm, 1. emelet
  • Vásárlás időpontja: 2017. szeptember
  • Eladás időpontja: 2018. január

Egy közepes állapotú kislakásból vadiújat varázsoltunk pár hónap alatt. Amikor megmutattuk a régi tulajdonosnak, nem is akarta elhinni, hogy ez valóban az Ő lakása volt azelőtt.

Volt egy kis cégen belüli vita a vásárlásnál. Habár volt potenciál a lakásban, mégis drágának találtuk, így első körben lemondtunk róla.

Aztán a végén mégis sikerült megállapodni a vételárban, úgyhogy belefogtunk a projektbe.

Nagyon sok munka volt a kislakással, bontani kellett a galériát, új falat építettünk a fürdőnek, és a szokásos mindent cseréltünk körök.

Ahogy minden lakásprojektünknél, itt is:

  • cseréltük a nyílászárókat,
  • újrahúztuk a villanyvezetékeket a falban, átgondoltan kialakítottuk a villanyhálózatot, a világítást,
  • megterveztük az egyedi konyhabútort, a fürdőszobát
  • ennek megfelelően kialakítottuk a vízvezetékcsövezést és megoldottuk a vízelvezetést
  • megálmodtuk a teljes berendezést.

Később a korábbi tulajdonos megdöbbenve tapasztalta, hogy milyen csodát alkottunk a korábbi lakásukból.

Hiszünk benne, hogy minden lakásból lehet csodaszépet alkotni, csak egy kis kreativitás és persze megfelelő tőke kell hozzá.

Minden kislakásunknál változó költségkeretekkel dolgozunk. Ez pedig sok mindentől függhet, például attól, hogy az adott lakást milyen állapotban vásároltuk, mekkora az alapterülete, várhatóan mennyiért lehet értékesíteni, mennyire ideális a környék, a ház állapota stb.

Megeshet például, hogy a környék nem elég jó ahhoz, hogy magasabb költségkeretet szavazzunk a lakásnak, de az is lehet, hogy a ház állapota nem elég jó hozzá. Amikor elkezdjük a projektet, akkor mindig meghatározunk egy közelítőleges eladási árat, és egy elvárt hozamot. Elképzelhető, hogy nem éri meg magasabb költségkeretet alkalmazni, ha a későbbi eladási ár nem lehet megfelelően magas.

Több komoly érdeklődő is volt az eladáskor, de végül egy befektető vásárolta meg a lakást, aki már az első napon bérbeadta a lakást havi 130.000 Ft-ért.

Te is szeretnél lakásbefektetésekkel foglalkozni? Olvasd el az Ingatlanpiaci elemzésünket, hogy vajon érdemes-e még belevágni?