Francia bor története

Egy csajos kislakásban

  • 27 nm, 2. emelet
  • Vásárlás időpontja: 2017. július
  • Eladás időpontja: 2017. december

Szintén befektetőnek készült a lakás, amit már eredetileg is továbbértékesítési céllal vásároltak.

A ház nem éppen a legszebbek közé tartozott, erős közepesnek nevezném inkább, viszont annyira jó áron jutottunk hozzá a lakáshoz, hogy végül azt a döntést hoztuk, hogy megvesszük.

Egy lakásbefektetésnél a profit mértéke mindig attól függ, hogy mennyiért vesszük meg az ingatlant.

Sokszor halljuk azt is más befektetőktől, hogy márpedig csakis tökéletes állapotú házban vegyünk ingatlant. És igen, ezzel alapvetően mi is egyetértünk, hogy a ház állapota sokkal fontosabb, mint a lakásé. De! minden projekt más, mindig az aktuális projekt feltételeit és a benne rejlő lehetőségeket kell mérlegelni egy-egy lakásbefektetésnél. A munkánk lényege főleg abban rejlik, hogy a tapasztalataink alapján tudjuk, hogy melyik lakás jó befektetés, és melyik nem.
Ezen a lakáson pedig – annak ellenére, hogy a ház állapota nem a legjobb volt, –  jóval többet kerestünk az átlagosnál. Még a befektető is meglepődött a végén.

A lakás is nagyon rossz állapotban volt, több éve nem lakták, és legalább 20-30 éve nem nyúltak hozzá. De ezen nem izgultunk annyira.

Először mindent szétvertünk, majd újjáépítettünk és berendeztünk.
Eddigi lakásaink mind galériázhatóak voltak, viszont itt alacsonyabb volt a belmagasság, így itt nem tudtunk galériázni.

Itt megint beigazolódott, hogy amit mi hátránynak gondoltunk, az valakinek előny, hiszen a vevő pont hogy valamiért nem kedvelte a galériás lakásokat, és pont ilyet keresett.

Amikor berendezzük a lakásainkat minden esetben bekészítünk egy finom bort, vagy egy pezsgőt az új tulajdonosnak. Ez részben a design része, részben egy kedves gesztus tőlünk, legalábbis reméljük 🙂

Nos, ennél a lakásnál egy francia bort készítettünk be a bordeaux-i borvidékről – az illett a designhoz. És nem fogod elhinni, de az új tulajdonos egy olyan magyar származású hölgy volt, aki pont Franciaországban él, pont ezen a vidéken. Amikor először megnézte az ingatlant, nagyon tetszett neki, első látásra beleszeretett a lakásba, és csak később vette észre a bor származási helyét, amit egy konkrét jelnek tulajdonított.  Hiszen annyi másfajta bort bekészíthettünk volna, és pont erre esett a választásunk. Nincsenek véletlenek, mindig mondjuk..

Érdekesség, hogy az új tulajdonos bérbeadási szándékkal vásárolta az ingatlant, és az első érdeklődőnek kiadta havi 120.000 Ft-ért.

Te is bérbeadási szándékkal keresel ingatlant? Nézd meg a Bérbeadási kisokosunkat, hasznos lehet.