Ingatlant eladni soha nem volt könnyű, hát még most a pandémia időszakában, amikor az ingatlanpiacon jelenleg a túlkínálat a meghatározó, azaz sokkal több az eladó ingatlan van, mint az olyan érdeklődő, aki valóban ingatlant szeretne vásárolni. Ez persze leginkább a körülményeknek tudható be, hiszen aki tudja, halasztja jelenleg az ingatlanvásárlást a nyitások idejére.

Ettől függetlenül kerülhetsz olyan élethelyzetbe, hogy mégis most szeretnéd értékesíteni az ingatlanodat, de érdemes ezt is – mint mindent az életben – tudatosan csinálni.

A képen a Mályva utcai projektünk látható, ahol egy befektetővel dolgoztunk együtt, aki ebből a villaházból egy 5 lakásos társasházat alakított ki.
Korábban közel 1 évig hirdette 90%-os készültségi fokon a lakásokat, 1 kisebb értékű ingatlant sikerült eladnia ezidő alatt.
Miután megkeresett minket, a teljes körű Home Staging-et és ingatlan felkészítést követően, a lakások elkészülése után, a meghirdetéstől számítva eladtuk a további 4 lakást mindössze 5 hónap leforgása alatt, mindegyiket – a befektető által korábban eredetileg megcélzott eladási ár feletti!!! – irányáron.
Mindezt a pandémia időszaka alatt…
A lakások össz eladási ára közel 300 millió forint volt.

Hogyan tudunk segíteni az ár meghatározásában?

Sok ingatlantulajdonos már az első lépésnél megtorpan, hiszen nagyon nem mindegy, hogy milyen áron hirdeti meg az ingatlanát. Ha túl drágán kerül ki a lakás a piacra, akkor elveszíthet egy olyan érdeklődőt, aki megijed a magas ártól, ha túl olcsón hirdeti meg, akkor pedig milliókat veszíthet az üzleten.

A Home Staging tanácsadásunk egyik legfontosabb pontja az, hogy egy nagyon részletes és körültekintő piacelemzést végzünk az ingatlannal kapcsolatban, így lényegében – a versenytársak részletes vizsgálatával – pontosan meg tudjuk határozni azt, hogy milyen áron adható el a lakás.

Hogyan tudjuk növelni az ingatlan értékét?

 

A tanácsadás során nem csak a lakás jelenlegi állapotához képest mondunk árat, hanem megnézzük azt is, hogy bizonyos összegek „befektetésével” milyen piaci ár érhető el az ingatlan vonatkozásában. Tehát minden esetben megnézzük azt, hogy jelenlegi állapotában mennyit ér a lakás, és hogyha végzünk pár átalakítást, ráköltünk bizonyos összegeket, akkor azok milyen mértékben és hogyan tudnak megtérülni az eladási ár növelésével. Mi csak és kizárólag olyan fejlesztéseket javaslunk, aminek gyakran többszörös a megtérülése. Előfordult már olyan például, hogy a konyhaszekrényben csak a munkapultot és a vízvetőt cseréltük ki, de mégis olyan hatása volt a konyhának, mintha új lenne, ez pedig 1-1,5 milliót biztosan dobott az eladási áron. De ehhez kell a jó szem! Tudni kell, hogy mihez érdemes hozzányúlni és mihez nem.

Hogyan tudunk segíteni az ingatlan eladásra történő felkészítésében?

Arra is van lehetőség, hogy „csak” minden információt megosztunk, amivel Te magad meg tudod csinálni az ingatlanfelkészítést, és arra is, hogy mindent mi csinálunk helyetted. (Itt most nem részletezzük a teljes ingatlanfelkészítési folyamatot, ha erre kíváncsi vagy érdemes megnézned a Home Staging gyorstalpa ingyenesen elérhető anyagunkat.)  Fontos, hogy egy ingatlan eladásra történő felkészítése mindig ráfordított idővel, pénzzel és energiával jár. Ezt mindig Te választod meg, hogy ezek közül mit vagy hajlandó beletenni. Ha több időd van, akkor kevesebb pénzre lesz szükséged, ha nincs energiád, akkor valószínűleg meg kell fizetned azt, hogy más megoldja helyetted a problémákat és elvégezze helyetted a feladatokat. DE! Nagyon fontos, hogy akár 0 Ft-os Home Stagingről is beszélgethetünk, tehát amikor lényegében nem kell költened pluszban az ingatlanra (ekkor természetesen az idődet és energiádat kell beáldoznod).

Hogyan tudunk segíteni az ingatlanod eladásában?

Tapasztalataink szerint a tudatos ingatlantulajdonosok odáig csak-csak eljutnak, hogy felkészítik az ingatlant eladásra, de az eladáskor egyszerűen elvéreznek.

SZAKMAI HÁTTÉR

Egyrészt ehhez a területhez nem árt egy profi szakember, hiszen nem mindegy, hogy milyen tudás és tapasztalat áll rendelkezésre, mind marketing, mind pedig értékesítés területen.

Marketing

Mi profi marketinganyagot állítunk össze az Ügyfeleinknek, amikor felkészítjük a lakást eladásra, így például teljes körű ingatlanhirdetési szöveget, a profi ingatlanfotók mellé berendezési és méretezett alaprajzot kapnak.

Emellett nem csak az a fontos, hogy hogyan hirdetjük meg az ingatlant, de az is, hogy hol, milyen felületeken. Mivel mi folyamatosan hirdetünk ingatlanokat, így tudjuk, hogy mely hirdetési platformok a hatékonyak, mennyit és hogyan érdemes elkölteni hirdetésekre, hogy az ingatlan valóban megtalálja a megfelelő áron az új tulajdonosát.

Értékesítés – Sales

A megfelelő marketing mellett pedig elengedhetetlen a tökéletes tárgyalástechnika, a magabiztos fellépés, a teljes körű ingatlanpiaci tájékozottság, az érdeklődők empatikus kezelése. Ugyanis ez teszi fel az „i” betűre a pontot. Amikor valaki ingatlant vesz, akkor nem csak a lakást vagy családi házat veszi meg, hanem fontos, hogy az eladó személye milyen, mennyire megbízható, hogyan áll hozzá a felmerülő kérdésekhez, problémákhoz.

KÖZKÍVÁNATRA (ugyanis nagyon sok ilyen ügyféligény volt): Mostantól már abban is tudunk segíteni, hogy átvállaljuk az általunk felkészített lakások értékesítését. Nagyon fontos, hogy csak és kizárólag olyan lakások értékesítését vállaljuk, amit mi készítettünk fel eladásra, mert csak ebben tudunk hitelesek lenni. Ha meg vagyunk győződve az ár pontosságáról, az ingatlan makulátlanságáról (mind jogi, mind felkészítettségi értelemben), akkor tudunk 100%-ot nyújtani.

Mi nem tipikus ingatlanközvetítők vagyunk, komplett szolgáltatási csomagban nyújtjuk az ingatlaneladási szolgáltatásunkat, és az ingatlan eladási jutalékban nagyon sok esetben 100%-ban benne foglaltatik az ingatlanfelkészítés költsége is. Tehát ha úgy nézzük, többet adunk, minőségi szolgáltatást nyújtunk, legtöbbször kedvezőbb áron, mint egy ingatlanközvetítő. Tény, hogy egy ilyen teljes körű szolgáltatási csomaghoz ismerni kell minket.. Szerencsére Nálad ez adott, ha most ezt az írást olvasod 🙂

ÉRZELMI HÁTTÉR

A szakmai háttér hiánya mellett a másik ok, amiért az ingatlantulajdonosok elvéreznek az ingatlan eladásakor, az az érzelmi bevonódottság…

De ha belegondolunk ez nem is könnyű történet, főleg nem akkor, ha érzelmileg érintettek vagyunk valamiben. Tanácsot adni mindig könnyű. Egy külső, objektív személynek sokkal egyszerűbb rálátni szinte mindenre az életünkben, mint nekünk magunknak belülről felismerni, hogy mi is történik valójában, főleg amikor pont benne vagyunk valamiben érzelmileg. Nos ez a saját ingatlanunk eladásával kapcsolatban is így van, teljesen másképpen nézünk rá tulajdonosként az érzelmi töltet miatt.

Amikor megjelennek az első érdeklődők, várjuk az ajánlatokat, de nem jönnek, aztán jön egy vagy két ajánlat, de az még nem elég magas összegről szól, aztán van egy jó ajánlat, de a vevő az utolsó pillanatban visszalép, meggondolja magát, vagy csak nem jön össze a hitel, amire szüksége van a vásárláshoz. Ez aztán az érzelmi hullámvasút, dráma dráma hátán, nem könnyű kezelni, és a vége általában az, hogy nem is bírja mindenki idegekkel, és így millióktól esik el az eladáskor. Ezért is érdemes az ingatlan eladását külső szakértőre bízni, lehetőleg olyanra, akiben 100%-ig megbízunk. Reméljük, hogy mi ilyenek tudunk lenni Ügyfeleink számára és ezáltal számodra is. Keress meg minket, ha szükséged van segítségre!