NARANCS ÉS KÉK

Vintage stílussal keverve

  • 26 nm, földszint
  • Vásárlás időpontja: 2018. május
  • Eladás időpontja: 2018. szeptember

Egy újabb olyan lakásprojekt, amit befektetői finanszírozással oldottunk meg. A lakás a megvásárláskor már részben felújított volt, de azért sok tekintetben javítanunk kellett az összhatáson.

No de kezdjük az elején.
Hihetetlen volt a lakás megvásárlása, mivel gyakorlatilag délelőtt 10 órakor találtuk jofogas.hu-n az ingatlant, délben megmutatta nekünk a tulajdonos és délután 3-kor már foglalóztuk. Talán ennél gyorsabban még nem is vettünk ingatlant…

Részben felújított volt az ingatlan, előtte még soha nem vettünk így lakást, úgyhogy abszolút ismeretlen volt a terep számunkra.

Ez lényegében azt is jelenti, hogy sokkal nagyobb arányban szólt inkább Home Stagingről ez a projekt, mint a korábbiak.

Persze azért sok mindent megváltoztattunk, kicsit módosítottunk a fürdőszoba ajtón, kifestettünk, új világítás lett a legtöbb helyen, lett egy-két újabb beépített szekrény, egyet pedig kivettünk a szobából, hogy legyen hely az étkezőrésznek. De a legeslegnagyobb csoda a teraszon történt. Lényegében ezért vettük meg a lakást, mivel megláttuk a lehetőséget a terasz kialakításában.

A teraszon műfüvet raktunk le és padlólapot, illetve kialakítottunk egy raklapos pihenőrészt és egy nyugodt kis kávézósarkot is. 

Egyszerűen imádtuk!
Fontos volt az időzítés, hogy meg tudjuk mutatni a terasz nyújtotta lehetőségeket, emiatt is örültünk neki, hogy nyáron készült el a lakás. Őszintén szólva még mi magunk is szerettük itt eltölteni a napközbeni üresjáratainkat.

A terasz valóban áldás egy földszinti lakásban, de jó tudni, hogy a terek viszont jóval sötétebbek az átlagosnál, amit szinte kötelező ügyesen kialakított, többfunkciós világítással ellensúlyozni.   

Fontos, hogy jó lámpákat válasszunk!

És igen, nagyon fontos, hogy azok a lámpák jól nézzenek ki, és illeszkedjenek a lakás hangulatához, de talán még fontosabb, hogy erős LED világítással is felszerelhetőek legyenek. Minden lakásrészre, tehát a konyhába, szobába 4 helyen (központi részen, galéria alatt a nappali részen, galéria felett a hálórészen, illetve az újonnan kialakított étkezőrészen is) nagy fényt adó lámpákkal szereltük fel a lakást. Néha megkapjuk, hogy ugyan miért is van ennyi lámpa és konnektor egy 20-30 négyzetméteres lakásban. Nos, azért, mert mi tényleg átgondoljuk, hogy mire fogja használni a kis tereket az új “felhasználó”, és ennek megfelelően alakítunk ki mindent.
Ennél a lakásnál például gondoltunk arra is, hogy a teraszon is legyen konnektor, hogy ott is lehessen díszvilágítást használni, vagy éppen laptopot tölteni…

Az új tulajdonos egy külföldi befektető volt, aki annyira beleszeretett, hogy irányáron vette meg a lakást. Nem is bánta meg a vásárlást, az átlagos bérleti díjnál 15%-kal magasabb áron sikerült bérbeadnia az ingatlant.

Te is jó áron szeretnéd bérbeadni az ingatlanodat? Olvasd el a Készítsd fel a lakásodat bérbeadásra! című cikkünket, sokkal könnyebb lesz magasabb áron kiadni, hogyha megfogadod a tanácsainkat!