Ti látjátok magatokat kívülről bizonyos helyzetekben?

Az elmúlt hetekben elkezdtünk együtt dolgozni egy stratégiai tanácsadóval, és az egyik “házi feladat” az volt, hogy írjam le saját magamat egy Ügyfél szemével, mi lehet a benyomása rólam. Az is érdekes kérdés, hogy az, amit én érzek belülről, az vajon az Ügyfélnél is ugyanúgy csapódik-e le…

Mindenesetre egy nagyon tanulságos feladat volt, ajánlom, hogy csináljátok meg, ha van kedvetek : ) Szerintem gyakorlatilag bármilyen kapcsolatban alkalmazható.

Nos, ez lett a végeredmény…

A kép egy mai Zoom meeting-en készült, ilyen, amikor éppen koncentrálok.. és igen, az ott alul a macska : )

Íme a levél:

Barbarával először telefonon vettem fel a kapcsolatot. Már első alkalommal nagyon jól, hosszan elbeszélgettünk, kedves, nyitott, hozzáértő, ingatlanok tekintetében tájékozott home stager szakértőnek tűnt. Az plusz egy pont, hogy már a telefonban is mosolygott a hangja. Szép, hosszú körmondatokban kommunikált, magabiztos volt, elmondta a lehetőségeket, tájékoztatott a folyamatokról. Elmondtam neki, hogy milyen ingatlannal kapcsolatban keresem, és miben lenne szükségem segítségre. Megbeszéltük, hogy küld nekem e-mailen egy kérdőívet, illetve leírja, hogy hogyan, miként tudunk tovább haladni a Home Staging tanácsadás tekintetében.

Miután megkaptam a kérdőívet, kitöltöttem és átküldtem az egyéb szükséges képeket, információkat, aztán egyeztettünk telefonon egy időpontot a Home Staging tanácsadásra.

Amikor először találkoztam Barbarával személyesen, akkor egy kedves, figyelmes, attraktív, de sokkal inkább megszeppent lányt láttam magam előtt. Telefonban határozottabb volt, mint élőben. Ez volt az első benyomásom. Ettől függetlenül láttam rajta, hogy karakán, magabiztos, de volt egy fura bizonytalanság benne, amit nem tudtam hova tenni.

Az jól látszódott már az első beszélgetésünk alkalmával, hogy nagyon képben van a tervezéssel, felújítással, ingatlanok értékelésével és értékesítésével kapcsolatban, és hogy nagyon szereti azt, amit csinál, őszintén hisz benne. Nagyon szépen, kereken, összetetten kommunikált, rengeteg munkát tett bele a tanácsadásra történő felkészülésbe, amit az ingatlanunkkal kapcsolatban összeállított.

Volt egy pont, amikor belezavarodott a mondandójába, az kicsit fura volt, de aztán jól kezelte a helyzetet, és javított. Szerintem attól jött zavarba, hogy 5 ember csakis rá koncentrált, és itta a szavait…

Látszott, hogy tényleg érdekli a lakás, és az, hogy mik a mi szándékaink, abszolút partnernek tekintett minket az első pillanattól kezdve. A kérdéseimre mindig megfelelő, korrekt válaszokat adott, nem beszélt mellé.

Többször voltak hatalmas nevetések a megbeszélés során, jó humorérzéke van, így nagyon kellemesen telt az a pár óra, mialatt átbeszéltük a lakásban rejlő lehetőségeket.

Összességében abszolút profi szakértő benyomását keltette, maximálisan ért ahhoz, amivel foglalkozik. A megbeszélés közbeni bizonytalanságokat azért sem értem, mert nagyon profi volt végig. Megbeszéltük, hogy mik a további lépések, és elköszöntünk, majd ezt a levelet írtam neki még aznap este:

„Kedves Barbara !

Köszönjük a mai napi részletes és alapos tájékoztatást , amin látszott az alapos felkészültség és a belefektetett munka.

Mi már eldöntöttük , hogy mindenképpen önökkel képzeljük el a projektet……”

#öröm #boldogság #hála